EU op de kaart gezet

In samenwerking met The Crew Communication ontwikkelde HYP3 voor de Federale Overheidsdienst van Buitenlandse Zaken een leerrijk spel. Vooral in scholen wordt dit spel gebruikt omdat studenten op een leuke manier hun kennis verbreden over de Europese Unie.

# Drupal
# Spel

 

Bezoek de website

Spel

Eerst krijg je een geanimeerde intro te zien in verband met de geschiedenis van de Europese Unie. Vervolgens kan je hoveren over de verschillende lidstaten en kandidaat-lidstaten om meer te weten te komen over het toetredingsjaar, de officiële taal, oppervlakte, aantal inwoners en de hoofdstad. Ook de vlag en een typerende foto van het desbetreffende land kan je hier terugvinden.

And now the more fun part: let's play a game. Het spel bestaat uit 5 rondes waar je twee kansen krijgt om het juiste antwoord te geven of aan te duiden op de kaart. Na de derde poging verschijnt het juiste antwoord automatisch.  En eentje voor de echte snelheidsduivels: je kan het spel ook in de modus 'Verpulver het record!' spelen, waar je zo snel mogelijk - en met een zo goed mogelijke score... uiteraard ;) - de verschillende rondes moet doorlopen.