Slack calls: talking face 2 face with your team

In de volgende update van Slack krijg je een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de 'voice calling' button, namelijk video calling. Wanneer je klikt op het telefoontje, zal je nu een camera icoontje zien staan om een video te starten.

Voor wie Slack niet kent: dit is een messagingplatform dat is opgezet om teams gemakkelijker te laten communiceren met elkaar. De app biedt de mogelijkheid om kanalen op te zetten, privéchats aan te gaan, profielen in te stellen, media met elkaar te delen,..

En vanaf de volgende update is het dus ook mogelijk om videogesprekken te starten met je team. Iedereen in je Slack team kan een andere persoon direct bellen. Wanneer je een betalend Slack-team bent, kan je gebruik maken van video calls in groep tot wel 15 personen.

Verder voegde Slack meteen Emoji-ondersteuning toe aan videogesprekken. Deze zweven dan tijdelijk over het camerabeeld, gepaard met een subtiel geluid om aan te geven dat er een emoji is verzonden.

Geef je toch de voorkeur aan een andere app om je team te bellen? Je kan Slack gebruiken voor spraak- en video-oproepen diensten van derden zoals Google Hangouts en Zoom.